Publicat: 13 Mai, 2015 - 10:37
Share

Aflata la a doua prezenta în calitate de invitat special la Olimpiada Internationala de Fizica a tarilor din Asia/APHO 2015 (Hangzhou, 3-11 mai), echipa României a obtinut 7 medalii (trei medalii de aur, doua medalii de argint si doua medalii de bronz) si o mentiune.

Medaliati în 2014 cu argint, Dan Stefan Eniceicu (clasa a XI-a), Tudor Costel Cretu (clasa a XI-a) si Cristian Alexandru Frunza (clasa a XII-a) au cucerit acum medaliile de aur.

Medaliile de argint au fost obtinute de Ileana Rugina (clasa a XII-a) — mentiune la editia precedenta — si Andrei Raduc (clasa a XII-a), iar cele de bronz de Gabriel Gaitan (clasa a XII-a) si Malin Stanescu (clasa a XI-a).

Ovidiu Mihai Popa (clasa a XI-a) a fost distins cu mentiune.

Toti cei opt elevi laureati studiaza la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Pregatirea olimpicilor a fost asigurata de doamnele profesor Rodica Ionescu si Delia Davidescu, precum si de cadrele didactice care au luat parte la stagiul de pregatire si selectie a lotului de fizica, provenite atât din unitati de învatamânt preuniversitar, cât si din facultatile de fizica din Bucuresti, Iasi, Craiova si Cluj-Napoca.

Ajunsa la a XVI-a editie, competitia este destinata exclusiv statelor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spatiu, invitat sa participe în semn de recunoastere si apreciere a rezultatelor deosebite obtinute în fiecare an la Olimpiada Internationala de Fizica.

Delegatia României a fost condusa de doamna Delia Davidescu (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si domnul Sebastian Popescu (conf. univ. dr. si decan al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii 'Al.I. Cuza' din Iasi).

BIROUL DE PRESA MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE