Publicat: 7 Octombrie, 2014 - 20:26
Din 4040 de candidati au luat examenul doar 160

Aproape jumatate dintre candidatii care au ajuns in ultima etapa a concursului isi vor incerca norocul la anul. Cea mai mare nota din examen a fost 9,138, iar ultimul candidat admis a obtinut 7,863 

Institutul National al Magistraturii a publicat rezultatele definitive obtinute de candidati la concursul de admitere la INM, organizat in perioada iunie – octombrie 2014. Din cei 4.040 de candidati admisi pentru sustinerea concursului pentru ocuparea celor 160 de posturi de magistrati – 80 la instante si 80 la parchete, conform listelor publicate de INM in urma cu putin timp, doar 304 candidati au intrat in cea de-a doua etapa, sustinand si proba interviului. Dintre acestia doar 160 au declarati admisi.

Conform listelor finale publicate de Institutul National al Magistraturii, cea mai mare nota din examen, 9,138, a fost obtinuta de April Mihaela Roman inscrisa pe listele Tribunalului Cluj. Nota ultimului candidat admis a fost de 7,863 si apartine candidatei Diana Elena Olaru inscrisa pe listele Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava.

De cealalta parte, cea mai mica nota din concursul de admitere la INM, organizat in perioada iunie – octombrie 2014, a fost de 7,148, si a fost obtinuta de Ionut-Claudiu Bucataru, inscris pe listele Tribunalului Timis, si care a fost respins. Statistic, nota obtinuta de ultimul candidat in concursul organizat de INM in 2014 este mai mare fata de nota obtinuta in urma cu un an de ultimul candidat din concurs, respectiv 6.663.

Nota finala a reprezentant suma notelor obtinute in cele doua etape ale concursului, calculata cu o pondere de 75% nota de la prima etapa si 25% nota de la proba interviului.

Concursul de admitere in magistratura, pe ultima suta de metri

In ce priveste concursul de admitere in magistratura organizat de INM in perioada 1 iulie – 16 octombrie 2014, pentru ocuparea a 26 de posturi de judecator la judecatorii si 10 posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii, precizam ca in aceste zile candidatii ramasi in concurs sustin ultima proba, proba interviului.Rezultatele finale ale concursului de admitere in magistratura vor fi afisate, conform calendarului INM, in data de 16 octombrie 2014.

*Cititi aici listele cu rezultatele finale obtinute de candidati la concursul de admitere la INM

Sursa: Lumea Justitiei