Publicat: 28 Decembrie, 2017 - 13:42
Share

Teatrul Dramaturgilor Români anunță rezultatul Concursului Național de Dramaturgie Românească. În prima etapă au fost selecționate trei texte dintre cele prezentate la concurs.
Concursul Național de Dramaturgie Românească s-a desfășurat în cadrul proiectului “Unirea în destine individuale”, proiect inițiat de Teatrul Dramaturgilor Români cu sprijinul Primăriei Municipiului București. 
Scopul proiectului “Unirea în destine individuale” este de a promova cultura, istoria și valorile naționale prin dramaturgia românească. 
Juriul Concursului Național de Dramaturgie Românească, competiție care s-a adresat dramaturgilor debutanți sau consacrați din România și autorilor de limbă română din străinătate, a desemnat cele trei texte care vor fi cercetate la atelierele de dramaturgie din cadrul Mansardei Dramaturgilor Români (Muzeul Național al Literaturii Române) și prezentate mai apoi publicului larg în spectacole-lectură în spațiile Teatrului Dramaturgilor Români.
Juriul a avut în vedere, la lectură, criterii privind calitatea scriiturii, originalitatea subiectului, respectarea temei “Unirea în destine individuale”,  relaţia teatrului cu societatea și acuratețea limbajului adaptat temei. 
Textele selecționate sunt:
MARGO
FRAȚII FĂRĂ NUME sau Aproapele meu din tranșeea inamică
FOTOGRAFUL UNIRII
După vizionarea spectacolelor-lectură în prima parte a anului viitor, juriul va desemna textul câștigător care va intra în producție în stagiunea următoare la Teatrul Dramaturgilor Români, urmând a avea premiera în preajma Zilei Naționale.

 

Tag-uri Nume: