10 august 2022

Rezultatele finale la Bacalaureat 2021 au fost afișate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, au fost afişate vineri, pe site-ul Ministerului Educației. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că rata de promovare la Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, este de 69,8% și este cea mai mare din ultimii zece ani.

În peste 40 de licee, niciun absolvent nu a reușit să treacă examenul maturității.

Cîmpeanu a precizat, într-o conferinţă de presă, că 2.467 de candidaţi au promovat Bacalaureatul după contestaţii. În total, au promovat 88.587 de candidaţi.

52.874 note modificate în urma contestațiilor (…) Aproape 6000 de note au diferențe mai mari de un punct. Avem situații și cu peste 3 puncte diferență. Între 3 și 4 puncte avem 16 situații. Vom analiza situațiile concrete, a spus ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că se gândește ca profesorii care au corectat greșit să nu mai poată corecta niciodată.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Rata cumulată de promovare la Bacalaureat, înainte de contestaţii, la nivelul ţării, a fost de 67,8%, în creştere cu aproximativ 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut – 62,9%.

Rezultatele vor fi afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor.