Publicat: 4 Mai, 2018 - 17:39
Share
Programul de Cooperare Elvețiano - Român vizând reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse

Pe data de 9 mai 2018, orele 09:30-10:00, la București, va avea loc Conferința de presă privind rezultatele intermediare ale proiectului „Servicii integrate de export, pentru IMM-urile din România”, finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano–Român vizând reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse. Evenimentul la USH Business Center, Strada Nicolae Iorga, nr. 34-36, sector 1 București (fosta Ambasada a Canadei/zona Piața Romană).    

    În această etapă a proiectului, participanții celor 88 de firme selectate din cadrul domeniilor producției de mobilă și agriculturii ecologice iau parte la un program intens de instruire pentru a deveni competitivi pe piețele internaționale. Pregătirea acestora abordează următoarele teme: strategia de export, analiza piețelor internaționale de interes, crearea unor produse inovatoare și dezvoltarea tehnologică, ambalare și etichetare, branding și promovare, legislație fiscală, certificare și standarde de calitate, canale de distribuție. De asemenea, cu scopul de a sprijini producătorii la export s-a înființat cluster-ul Bio Concept Valea Prahovei, cluster care reunește producători de miere, cătină, legume, sucuri din fructe și care a inițiat demersurile necesare realizării și dezvoltării unui brand comun.

    Conferința de presă va fi urmată de seminarul “Pașaport de export pentru firmele românești – Importanța brand-ului și asocierii în exportul de produse ecologice”. Invitat la seminar, Laurent Vonwiller, expert în agricultura ecologică și membru al Comisiei de Import al Organizației Elvețiene pentru Agricultura Ecologică Bio Swiss, va analiza rolul structurilor asociative în dezvoltarea sectorului agriculturii ecologice. Analiza are la bază modelul elvețian de succes al Bio Swiss, o asociație cu mai mult de 6.423 de membri, din care 923 procesatori, care a contribuit substanțial la reglementarea și dezvoltarea pieței locale.

    La eveniment vor lua parte operatori din sectorul agriculturii ecologice, reprezentați ai autorităților publice, clustere și asociații profesionale de profil, cooperative agricole și reprezentanți ai mediului de afaceri.