Publicat: 6 Iulie, 2018 - 10:52
Share

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a încheiat prima etapă a Campaniei Naţionale "INFORMARE acasă! SIGURANŢĂ în lume!", o iniţiativă dedicată informării în prealabil a românilor care îşi doresc să lucreze, studieze sau locuiască în afara graniţelor.

Astfel, campania MRP a ajuns în toate cele 41 de judeţe ale ţării şi în municipiul Bucureşti, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, prin intermediul Inspectoratelor Şcolare Judeţene, şi al Prefecturilor de Judeţ, alături de toţi partenerii proiectului, reunind toate ministerele şi instituţiile cu atribuţii în domeniu.

Peste 10.000 de tineri, elevi, studenţi, profesori, directori de şcoli, reprezentanţi ai ligilor studenţeşti etc. au participat la etapa mai-iunie a proiectului şi au discutat atât cu membri ai Guvernului, cât şi cu experţi despre piaţa de muncă din străinătate, metode de identificare a contractelor de muncă legale / ilegale, riscurile acceptării lucrului la negru, pericolul reţelelor de trafic, precum şi despre numerele de contact şi instituţiile abilitate să ofere asistenţă în cazul unor situaţii dificile.

"Vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în realizarea cu succes a acestei prime etape a Campaniei Naţionale 'INFORMARE acasă! SIGURANŢĂ în lume!'. Mă refer aici, la partenerii noştri de la nivel central şi local, care au depus toate diligenţele pentru buna desfăşurare a proiectului. Totodată, vreau să mulţumesc în mod deosebit profesorilor şi directorilor de şcoli, precum şi tinerilor care au venit la şedinţele de informare. Cred că, împreună, prin astfel de iniţiative putem să asigurăm un viitor mai bun tinerilor noştri şi să-i echipăm cu instrumentele de care au nevoie pentru a face faţă situaţiilor dificile", a evidenţiat ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.

A doua etapă a programului se va derula în perioada septembrie-octombrie şi va fi destinată adulţilor.
 

Tag-uri Nume: