Publicat: 3 Mai, 2013 - 09:47
Share

Îndrăgita formaţie italiană Ricchi e Poveri, unul dintre cei mai de seamă ambasadori ai muzicii italiene, cu peste 20 de milioane de discuri vândute în toată lumea, aniversează împlinirea a patru decenii de la lansarea cântecului "Penso sorrido e canto", cel de-al patrulea din cariera grupului genovez.


Ricchi e Poveri, formaţie care a lansat 19 albume de studio, a luat fiinţă în 1967, la Genova, având iniţial patru membri - Franco Gatti, Angela Brambati, Marina Occhiena şi Angelo Sotgiu. În 1981, Marina părăseşte grupul din cauza divergenţelor cu Angela.

Formaţia Ricchi e Poveri a reprezentat Italia în cadrul ediţiei din 1978 a Concursului Eurovision, cu piesa "Questo amore" şi a participat la numeroase ediţii ale Festivalului de la Sanremo, pe care l-au câştigat, în 1985, cu piesa "Se m'innamoro", şi unde s-au clasat pe locul doi, în 1970 şi în 1971, şi pe locul cinci, în 1981. Cele mai cunoscute piese Ricchi e Poveri sunt chiar două piese cu care aceştia au participat la Festivalul de la Sanremo - "Che sara", din 1971, şi "Sara perche ti amo", din 1981, această piesă fiind adaptată în limba spaniolă de interpreta mexicană Thalia, pe albumul său "Lunada", din 2008, unde a apărut sub titlul "Sera porque te amo". Alte piese ale acestei formaţii, precum "Mamma Maria", "Come vorrei", "Piccolo amore", au fost folosite pentru coloana sonoră a unor emisiuni TV.

Pe discul apărut în urmă cu 40 de ani, care s-a bucurat de un imens succes, se aflau două piese - "Penso sorrido e canto" şi "Sinceramente", două piese pline de romantism, dedicate iubirii, care stârnesc puternice emoţii ascultătorilor.

Trupa Ricchi e Poveri a susţinut în această primăvară un concert fantastic în România, oferind fanilor români clipe de neuitat. Programat iniţial pentru data de 26 Februarie, spectacolul fusese amânat pentru seara de 17 Martie, din cauza dramei trăite de Franco Gatti, liderul formaţiei, al cărui fiu, în vârstă de 23 de ani, a fost găsit mort în apartamentul său din Genova, condiţiile decesului acestuia nefiind clare. Tragicul incident s-a produs pe când Franco se pregătea să urce pe scena Festivalului de la San Remo pentru a primi "Premiul Special pentru întreaga carieră". Din solidaritate cu Franco Gatti, colegii săi din Ricchi e Poveri au refuzat să apară public la manifestare. "Mă chinui să mă adun. Îmi doresc să plâng, nu mă pot regăsi şi-mi găsesc cu greu cuvintele", declarase Gatti.

În timpul concertului de la Sala Palatului, Angela Brambati a declarat chiar că se simte ca în familie în compania publicului bucureştean, care a cântat împreună cu legendara formaţie italiană toate hit-urile acesteia.

Duminică, în prima zi de Paşte, românii pot rememora frumoasele amintiri legate de Ricchi e Poveri cu ocazia orei de hit-uri ale formaţiei genoveze, difuzate de postul TVH, cu începere de la 20.00 h.

Postul TVH, cărui nouă grilă, la care trece din data de 3 Mai, aduce mai multe emisiuni, producţii de divertisment de anvergură, în format HD, se recepţionează acum în întreaga Românie, prin reţelele RCS & RDS (cablu digital şi antene satelit DIGI) şi în UPC Digital, precum şi în reţeaua AKTA analogic şi digital.


Autor: Călin Angheluţă