Publicat: 24 Octombrie, 2014 - 14:45
Share
Îi recomandă să studieze Ordonanţa corporativă referitoare la funcţionarea regiilor autonome

În legătură cu afirmațiile făcute pe postul de televiziune REALITATEA TV, de către deputatul Tinel Gheorghe, în emisiunea ,,PERFECT IMPERFECT”, difuzată în seara zilei de 23 octombrie 2014 (moderator Emma Zeicescu), în legătură cu pretinsa implicare a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și a conducerii acesteia în scandalul retrocedărilor ilegale de păduri, pentru informarea corectă a opiniei publice, precizăm următoarele:

  1. Probabil, domnul deputat Tinel Gheorghe nu a urmărit emisiunea ,,JOCURI DE PUTERE”, din data de 20.10.2014, difuzată de același post de televiziune, în care a fost  și reprezentantul ROMSILVA și în cadrul căreia a fost discutat pe larg Comunicatul Colegiului Consilierilor Juridici ,,SILVA LEX”, conținând dovezi indubitabile privind atitudinea conducerii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și modul în care aceasta a acționat concret, pentru apărarea integrității fondului forestier proprietate publică a statului român;
     
  2. În ceea ce privește solicitarea domnului deputat Tinel Gheorghe, adresată autorității publice centrale care răspunde de silvicultură, de a-l demite pe Directorul General al Romsilva, îi recomandăm să studieze mai atent O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernarea corporativă, care reglementează desemnarea și funcționarea organelor de conducere la regiile autonome și societățile comerciale cu capital majoritar de stat. (BIROUL DE PRESĂ AL REGIEI NAȚIONALE A PĂDURILOR - ROMSILVA)