Publicat: 21 Decembrie, 2018 - 00:00
Share
Regia administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului din care 78,6% sunt certificate la standarde internaționale

Deși definitivarea rapoartelor economice anuale are loc de regulă în prima parte a anului următor, admnistrația Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva estimează că va atinge toți indicatorii economici prevăzuți pentru acest an - a precizat directorul general  Gheorghe Mihăilescu într-o conferință de presă.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a avut, pentru 2018, un buget de investiții de 165 de milioane lei, din care 100 de milioane lei din fondul de accesibilizare și 65 de milioane lei din fonduri proprii.

            Programul de investiții din fondurile de accesibilizare a fost realizat în proporție de 92%, sumele fiind alocate pentru construirea a 340,5 kilometri de noi drumuri forestiere, reabilitarea a 1.351,4 kilometri de drumuri forestiere și refacerea obiectivelor afectate de calamități.

Fondurile proprii destinate investițiilor au fost folosite, în cea mai mare parte, pentru achiziția de utilaje utilizate la mecanizarea lucrărilor silvice și la construirea de drumuri forestiere, precum și pentru mijloace de transport, aceste investiții contribuind, în viitor, la creșterea eficienței economice și a productivității.

            Toți indicatorii privind cifra de afaceri, profit și venituri vor fi atinși până la finalul anului, conform estimărilor.

            Din veniturile totale, cele provenite din vânzarea de masă lemnoasă se ridică la aproximativ 80%, în timp ce serviciile silvice și produsele nelemnoase asigură aproximativ 20% din veniturile totale.

            La produse nelemnoase,  s-au livrat 2.703 tone fructe de pădure, 501 tone ciuperci comestibile, 495,3 tone plante medicinale, 220,6 carne de vânat, 372,4 tone păstrăv și peste 32 de mii de fazani și potârnichi vii.

            Regia administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului din care 78,6% sunt certificate la standarde internaționale, și 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață de aproximativ 850 de mii de hectare.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: