27 septembrie 2022

ROADPOL – acţiuni ale Poliţiilor Rutiere din Europa pentru prevenirea nerespectării regimului legal de viteză

View of an netherlandish highway

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii buzoieni au aplicat 555 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză în cadrul acţiunii pentru prevenirea nerespectării regimului legal de viteză ce s-a înscris în calendarul activităţilor ROADPOL.

În perioada 8 – 14 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău acţionează pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Zilnic, au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor şi au fost angrenate efective de poliţie rutieră şi de la structurile de ordine publică.

În cadrul acţiunilor, au fost aplicate 555 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Pe lângă amenzile ce le-au fost aplicate, împotriva a 62 de „vitezomani” a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile sau 120 de zile, după ce maşinile lor au depăşit cu peste 50 km/ h, respectiv cu 70 km/h limita de viteză maximă admisă pe tronsoanele pe care se deplasau.

Cea mai mare viteză – 181 km/h – a fost înregistrată de un echipaj care a acţionat pe DN2E85, în afara localităţii Posta Câlnău, la volanul maşinii respective aflându-se un tânără de 32 de ani din Buzău.

Acţiunea a fost coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi s-a desfăşurat în toată ţara, poliţiştii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislaţiei în domeniu.

Acţiunile pe linie de viteză vor continua în toată perioada sezonului estival.

ATENŢIE, VITEZA UCIDE !

Poliţiştii buzoieni vă recomandă să circulaţi cu prudenţă, cu viteză adaptată permanent condiţiilor de drum şi de trafic.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice !

Sursa foto Pixabay