6 iulie 2022

Rodica Boancă: AUR va contesta la CCR decizia din cadrul Birourilor permanente. Executivul intervine în activitatea Legislativului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Viceliderul grupului senatorilor AUR, Rodica Boancă, a declarat că AUR va sesiza CCR cu privire la calendarul moţiunii de cenzură stabilit de Birourile permanente reunite.

„Constituţia şi Regulamentul Camerelor reunite ale Parlamentului prevăd că în trei zile de la citire, moţiunea de cenzură să fie dezbătută şi votată. Există pentru prima dată în democraţia din România o puternică încălcare a statului de drept şi a separării puterilor în stat. AUR va contesta la Curtea Constituţională această decizie din cadrul Birourilor permanente de astăzi şi va aduce la cunoştinţă faptul că Executivul intervine în activitatea Legislativului, deşi Legislativul este cel care verifică şi poate chema în faţa lui Executivul pentru a da detalii pentru felul în care pune în aplicare ceea ce Legislativul votează”, a spus Rodica Boancă, joi, după şedinţa Birourilor permanente reunite.