29 iunie 2022

România a permis migranților irakieni să rămână în țară timp de 90 de zile, potrivit ministerului irakian de externe

Distribuie pe rețelele tale sociale:
România a permis migranților irakieni să rămână în țară timp de 90 de zile, potrivit ministerului irakian de externe
Șeful Departamentului European al ministerului, Tarik Adil al-Shaher, s-a întâlnit la Bagdad cu ambasadorul României, Radu Octavian Dobre

România a permis migranților irakieni care au fugit din Ucraina să rămână în țară timp de 90 de zile fără nicio restricție. Mesajul corespunzător a fost publicat luni pe pagina oficială de Facebook a Ministerului de Externe irakian.

Tarik Adil al-Shaher, șeful interimar al Departamentului european al Ministerului de Externe irakian, s-a întâlnit la Bagdad cu ambasadorul României. În cadrul întâlnirii, Dobre a confirmat că „conducerea României le-a permis irakienilor, care au fost forțați să fugă din Ucraina, să rămână în țară timp de 90 de zile pentru a-și rezolva în continuare situația”.

Al-Shaher, la rândul său, a spus că „ambasada Irakului la București, în coordonare cu autoritățile române, depune toate eforturile pentru a returna cetățenii irakieni în patria lor cât mai curând posibil”.

Părțile au discutat și despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pentru a căuta noi orizonturi de cooperare în domenii de interes comun.

foto Politia de frontiera

A consemnat Ciprian Pop