Publicat: 17 Octombrie, 2018 - 15:47
Share

Cei mai mulți români mănâncă prânzul în grabă, pe tastatura de la birou, sau sar peste această masă. Consecințele nu sunt deloc de neglijat! În primul rând, așa se explică obezitatea și faptul că nu dăm randament la serviciu. De anul acesta, România va deveni a zecea țară care promovează, prin cel mai mare proiect european, obiceiurile nutriționale sănătoase la locul de muncă.

Mereu pe fugă, mereu cu ceva mai important de făcut, fără prea mult timp de pauze. Așa sunt cei mai mulți angajați români, care ignoră cu desăvârșire prânzul. Atunci când mănâncă, fac alegeri mai puțin inspirate.

Mădălina Samoilă, jurnalist TVR: Din nefericire, mâncarea gătită a ajuns să fie exceptia atunci când vine vorba de masa de prânz. Sandvişul pregătit acasă este cel mai consumat fel de mâncare la prânz pentru aproximativ 60% dintre români, urmat de pizza, paste și de burgeri.

De anul acesta însă, și țara noastră aderă la un proiect european lansat în 2011, menit să schimbe mentalitatea și obiceiurile alimentare pentru masa de prânz. Restaurantele se pot înscrie în program dacă respectă principii alimentare sănătoase.

Ignorarea principiilor alimentare echilibrate duce la grave probleme de sănătate, subliniază medicii, mai ales că peste 80% dinte români preferă să mănânce prânzul direct pe tastatura computerului.

În lupta împotriva obezității și a obiceiurilor nesănătoase există și o inițiativă legislativă în Parlament, care propune introducerea cursurilor de nutriție în școli.

Tag-uri Nume: