Publicat: 23 Noiembrie, 2013 - 13:56
Share

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) informează că, la ediţia din 2013 a Premiului European pentru Sectorul Public (EPSA2013), intitulată „Depăşirea vremurilor grele - Soluţii creative în perioada de criză”, au fost înscrise 230 de aplicaţii (26 state şi instituţii europene). Dintre acestea, 15 aplicaţii au fost nominalizate la premiile EPSA 2013, iar 47 au primit certificat de bună practică, printre care şi aplicaţia Ministerului Finanţelor Publice din România - Unitatea Centrală de Armonizare pentru Auditul Public Intern – „Parteneriat pentru auditul intern în administraţia locală”. De altfel, cu 14 proiecte înscrise, România se află printre ţările fruntaşe, alături de Spania (46), Polonia (36), Italia (18) şi Portugalia (14).
Această performanţă se datorează în primul rând eforturilor reprezentanţilor instituţiilor şi autorităţilor publice care au înţeles că promovarea rezultatelor obţinute reprezintă un pas important în atingerea obiectivelor instituţionale, în asigurarea unui serviciu public eficient.
În egală măsură performanţa se datorează şi implicării ANFP în acţiuni ce ţin de promovarea şi diseminarea realizărilor remarcabile ale administraţiei publice, dar şi de promovarea iniţiativelor internaţionale în rândul funcţionarilor publici din România. Amintim aici implicarea în promovarea la nivel naţional a Conferinţei Calităţii, iniţiativă a Consiliului UE, a Premiului European pentru Sectorul Public, a Premiilor ONU pentru administraţie, dar şi derularea Competiţiei celor mai bune practici din administraţia publică din România şi organizarea Conferinţei internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”( aflată deja la a VI-a ediţie).
Facem precizarea că ceremonia de acordare a premiilor EPSA 2013 va avea loc în perioada 25-27 noiembrie 2013, la Maastricht, Olanda.