Publicat: 5 Noiembrie, 2018 - 14:55
Share

”România a obținut astăzi cele mai multe voturi la alegerile pentru Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, în cadrul Conferinței Plenipotențiarilor, care are loc la Dubai, în Emiratele Arabe Unite. 137 dintre cele 179 de state membre prezente au votat în favoarea României! Este un mare succes pentru țara noastră, pentru că astfel vom avea un cuvânt important de spus în conducerea organizației care dă direcția la nivel internațional în domeniul telecomunicațiilor”, a declarat președintele ANCOM, Sorin Grindeanu.

”Victoria de astăzi este o dovadă în plus că reprezentanții României la lucrările UIT sunt foarte activi și apreciați de colegii lor. Mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în acest proces și care au contribuit la succesul României. Bucuria și emoția noastră sunt duble, având în vedere că ne aflăm în anul Centenarului”, a declarat Manuela Catrina, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Rezultatul alegerilor pentru Consiliul UIT, Regiunea C

România a participat la alegeri în cadrul Regiunii C (Europa de Est și Asia de Nord), unde 7 țări au candidat pentru 5 locuri. Rezultatul final al procesului electoral a fost următorul:

 

România – 137 voturi

Federația Rusă – 136 voturi

Polonia – 125 voturi

Azerbaidjan – 119 voturi

Republica Cehă – 112 voturi

Bulgaria – 110 voturi

Kârgâzstan – 95 voturi

 

Pe baza voturilor primite, România, Federația Rusă, Polonia, Azerbaidjan și Republica Cehă au obținut mandate în cadrul Consiliului UIT.

 

Tag-uri Institutii: