Publicat: 18 Ianuarie, 2012 - 18:23
Share

În perioada 16-19 Ianuarie 2012, se desfăşoară, la São Paulo, târgul internaţional CouroModa, cea mai mare manifestare expoziţională in domeniul încălţămintei şi produselor din piele din America Latina şi a doua la nivel mondial, aflată la cea de-a 39-a ediţie.

În cadrul acestei manifestări, în data de 17 ianuarie a.c., Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri – BPCE São Paulo a organizat un seminar, în cadrul  căruia oportunităţile de afaceri oferite de firme românesti in domeniul încălţămintei si produselor din piele au fost prezentate celor mai importanţi producători si importatori brazilieni.

La expunere au participat reprezentaţi ai 11 asociaţii patronale si firme braziliene - ABIACAV, ABICalçados, SINDICalçados, Centrocouro, Hortela Doce, JM Presentes, La Femme, Passo Forte, RR Shoes, Tradef, Via Sul, care au fost informaţi cu privire la oportunităţile oferite de integrarea ţării noastre in UE, indicatorii macroeconomici ai României, precum şi la piaţa românească a încălţămintei şi produselor din piele. Astfel, au fost expuse date referitoare la producătorii români de profil: Antilopa SA, Aurora SA, Comart SCM, Eledur SCM, Flaros SA, Mondoscarpa SRL, Nemira SRL, Select Star SRL, STI International SRL, Tino SA.

Participanţii la expunerea-seminar au manifestat interes pentru produsele româneşti prezentate, precizând că vor analiza posibilitatea dezvoltării de afaceri cu parteneri români.
Evenimentul românesc din cadrul manifestării expoziţionale de la  São Paulo se înscrie în ciclul acţiunilor de promovare a exporturilor româneşti pe piaţa braziliană, derulate de BPCE São Paulo.

Târgul internaţional CouroModa  a reunit anul acesta peste 1.200 de expozanţi, prezentând  2.300 de mărci si atrăgând mai mult de 25.000 vizitatori.