Publicat: 24 Aprilie, 2012 - 08:27

România  participă, în perioada 23 - 25 Aprilie 2012, la Târgul internaţional de vinuri WINECHINA 2012 de la Beijing. Deschiderea târgului, la care participă producători din peste 15 ţări, a avut loc la data de 23 aprilie 2012, la World Trade Center Beijing.
 
In cadrul evenimentului România este reprezentată de cinci companii cu standuri proprii, respectiv: Jidvei, Nazarcea, Senator Wine, Viticola Sâmbureşti şi J & C International Trading Shanghai (companie 100 % cu capital românesc, distribuitoare a vinurilor provenite de la Cramele Halewood şi Crama Ceptura). Alături de acestea mai participă şi compania chineză Dalian Murfatlar, importator al vinurilor Murfatlar.
 
Cu sprijinul Biroului de Promovare Comerical Economică Beijing (din cadrul Ambasadei României Beijing) companiile româneşti au fost poziţionate împreună într-o zonă de mare vizibilitate a pavilionului principal, suprafaţă totală a standurilor fiind de peste 80 metri pătraţi. Vizitatorii specializaţi prezenţi în prima zi a târgului au apreciat calitatea vinurilor româneşti, fiind impresionaţi de varietatea de soiuri prezentate.
 
In vederea facilitării contactelor dintre producatorii români şi importatorii chinezi de vinuri, BPCE Beijing, împreună cu Biroul de Dezvoltare a Comerţului din cadrul Ministerului Comerţului al R. P. Chineză, va organiza la data de 25 aprilie 2012, la sediul Ambasadei României de la Beijing seminarul „România ţara vinurilor”. La acest eveniment şi-au anunţat participarea peste 120 de asociaţii chineze de profil şi importatori de vinuri.