Publicat: 11 Martie, 2013 - 18:44
Share


Şapte companii româneşti au participat, în perioada 5-8 martie, la Târgul Internaţional MEBLE POLSKA din Poznan, Polonia. Este prima participare românească la un târg de mobilă din Polonia în ultimii ani.

BADEX MOB, CASA RUSU, COUNTRY ELEMENTS, GLC MOB ARAD, MOBILUX, RUS SAVITAR si SIMEX au expus, în cadrul pavilionului naţional al României, piese de mobilier clasic din lemn masiv, complementare celor realizate în Polonia, precum şi seturi moderne, competitive pe piaţa poloneză şi pe pieţele ţărilor învecinate.

Firmele româneşti prezente la târgul de la Poznan au avut 383 contacte cu importatori atât din Polonia, cât şi din alte ţări si au încheiat contracte în valoare de peste 2 milioane euro, reconfirmând valoarea produselor româneşti şi generând premise favorabile creşterii exporturilor pe piaţa poloneza si a ţărilor europene, în general.

La Târgul MEBLE POLSKA şi-au prezentat oferta peste 200 de firme, pe o suprafaţă totală de expunere de 28.000 mp. Evenimentul a atras aprox. 13.100 de vizitatori din 42 de ţări, cei mai mulţi provenind din Germania (22% dintre vizitatorii străini). Au fost prezente, de asemenea, firme importatoare de mobilă din Lituania, Cehia, Slovacia, Rusia, Olanda, Belarus, Belgia, Franta, Ungaria, Italia.

Reluarea participării tradiţionale a firmelor româneşti la târgurile de mobilă din Polonia marchează revenirea pe o piaţă cu capacitate mare de absorbţie şi vizează echilibrarea balanţei comerciale romano-poloneze la acest capitol, precum creşterea exporturilor pe alte pieţe din interiorul şi din afara UE.

Prezenţa României la eveniment se înscrie in Programul naţional de promovare a exporturilor şi a fost organizată de Ministerul Economiei, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Mobila din România – APMR.