Publicat: 11 Iunie, 2012 - 17:00
Share

 In perioada 04-08 Iunie Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri si Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţii Străine, în colaborare cu ANCONAV (Asociaţia Constructorilor de Nave din România) au organizat participarea la târgul internaţional cu profil naval "POSIDONIA", care se desfaşoară la Atena.

România  a participat cu pavilion naţional pentru a zecea oara la aceasta manifestare expozitionala.Ultimele trei participari au fost posibile prin intermediul programului de promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat, in conformitate cu obiectivele strategice de diversificare a livrărilor de mărfuri şi servicii româneşti  pe piaţa  Uniunii Europene.

Nouă companii reprezentantive din industria navală  a României au expus sub brandul national “Romania, your reliable trade partner”: P.A. LIBRA SRL Galati, HELLENIC SHIP’S REPAIR’S SRL - Constanta, AVEMAR SRL - Constanta, ICEPRONAV ENGINEERING SRL - Galaţi,  NEDCON  MARITIME SRL- Constanţa, PRAXIS AUTOMATION TECHNOLOGY - Galaţi, A.M. PORPHYRAS SRL - Bucureşti , RETEC SA- Galaţi, DMT – Design Galati).

Prezenţa românescă la acest targ internaţional a fost o oportunitate pentru crearea unor punţi de legatură cu noi parteneri de afaceri, prin stabilirea de noi contacte, precum şi pentru consolidarea relaţiilor comerciale şi de parteneriat existente cu societăţi de profil din Grecia şi din alte ţări.

Pe lângă construcţii şi reparaţii de nave, expoziţia a cuprins mai multe sectoare complementare: echipamente navale din care mentionam  echipamente de punte precum vinciuri, cabestane, role de ghidare, echipamente electrice si electronice de comunicare şi navigare, rezervoare de ciment pentru nave de aprovizionre platforme de foraj, proiecte de nave reparatii, vesela de portelan pentru nave de croaziera, etc.

In marja targului a avut loc si o serie de conferinţe si seminarii pe probleme industriale la care au participat experţi în domeniu.
Deschiderea oficiala a targului “POSIDONIA 2012” a fost facuta de catre Ioannis Stournaras,  ministrul Dezvoltarii, Competitivitatii si Navigatiei din Grecia.

De asemenea, la festivitate a fost prezent si Prim Minstrul interimar al Greciei, Panagiotis Pikrameno, care in alocutiunea sa  adresata reprezentantilor celor 87 de tari participante la targ a mentionat ca: “este o datorie de stat a Greciei sa sprijine si sa respecte sectorul naval”.