Publicat: 4 Martie, 2013 - 19:42
Share
Expoziţia din acest an a acordat o atenţie existenţei brandurilor în industria furnizorilor de componente pentru industria auto

România a participat cu pavilion naţional, la cea de a XII-a ediţie a târgului internaţional specializat de semifabricate, componente, module şi tehnologii pentru industria auto Z-Die Zuliefermesse 2013, care s-a desfasurat în complexul expozitional “Leipziger Messe” din R.F.Germania, landul Saxonia, în perioada 26 februarie-03 martie.

Participarea sub pavilion national a firmelor romanesti din acest domeniu a fost organizată de Ministerul Economiei in colaborare cu Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania – ACAROM.

Pavilionul românesc a fost organizat pe o suprafaţă de 120 mp, unde, au expus 8 companii romanesti: Mefin SA, Mefin Commercial SRL, Aeromold Brasov, Forja Neptun, Euro Sandow Filiala Bucuresti SRL, Total Diesel Service SRL, Imatex SA si Nova Grup SRL. Oamenii de afaceri români prezenţi la târg au avut întâlniri de lucru cu asociatii de profil, firme din Germania si din spatiul UE, creându-se astfel oportunitati pentru ca aceste firme sa-si faca cunoscute la export produsele.

Produsele expuse la acest targ s-au inscris in cerintele internationale iar activitatea de promovare s-a derulat pe tot parcursul expozitiei. Firmele au avut ocazia sa participe, pe intreaga perioada a targului, la seminarii de specialitate si burse de cooperare.

Expozitia din acest an a acordat o atenţie deosebita existentei brandurilor in industria  furnizorilor de componente pentru industria auto, a strategiei de dezvoltare a acestora, a internationalizarii lor, a mentinerii brandului in piata si a inovatiei. Participarea la acest targ a facilitat producatorilor romani de piese si componente pentru industria auto dezvoltarea de colaborari importante pe piaţa internationala printr-o ofertă de brand-uri proprii valoroase, în competiţia cu tarile recunoscute in acest domeniu.

La actuala editie a targului international au participat, alaturi de firmele germane, companii din Austria, Cehia, Polonia, Slovenia, Slovacia, Bulgaria, Franta, Italia, Norvegia, Olanda, Rusia, Elvetia, Belgia, Danemarca, Ungaria, China si Malaezia. Rusia a fost reprezentata la aceasta manifestare expozitionala de delegatii economice din regiunile St. Petersburg si Sverdlovsk. Dealtfel, la evenimentul de deschidere din seara zilei de 25 februarie a.c a participat Alexander J. Petrov, viceprim-ministru al guvernului din regiunea Sverdlovsk.

In aceeasi perioada cu targul Z – Die Zuliefermesse s-a desfasurat si targul specializat intec  in domeniul constructiilor de masini unelte si alte masini speciale.

Targurile Z–Die Zuliefermesse si intec sunt manifestari destinate exclusiv profesionistilor din domeniul industriei auto,  numarul total al expozantilor din acest an fiind de 1.352 din 29 de tari.