Publicat: 22 Martie, 2015 - 14:39

Reprezentativa Suediei a castigat a 47-a editie a Trofeului Carpati la handbal feminin dupa ce a invins Romania in ultimul act al competitiei cu 26-17 (14-6), la Cluj-Napoca, in fata a 7000 fani.

Pentru echipa Romaniei, antrenata de suedezul Tomas Ryde, au marcat Cristina Neagu — 7 goluri, Eliza Buceschi — 3, Adriana Nechita 2, Oana Bondar — 1, Gabriela Perianu — 1, Crina Pintea 1, Florina Chintoan 1 si Aurelia Bradeanu 1.

Cu ocazia evenimentului, Paula Ungureanu a primit trofeul pentru cea mai buna jucatoare din Romania in 2014.

In finala mica, Germania a invins campioana mondiala Brazilia, scor 25-20.

Marele trofeu a fost inmanat capitanului Suediei de Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca.

Ma bucur mult ca suporterii le-au incurajat fete chiar daca au prins o zi foarte slaba in finala. Aceasta trebuie sa fie atmosfera in jurul unei echipe nationale. A fost un turneu util in perspectiva barajului cu Serbia pentru Mondiale – a declarat Alexandru Dedu, presedintele FRH.

Am intrat foarte greu in meci si nu am mai putut reveni in fata unei echipe omogene, cu un joc defensiv excelent in finala. Nu este insa o drama, avem timp sa tragem la rece concluziile dupa acest joc. Pentru mine este mai important ca fetele au luptat cu inima pana la final. Pe viitor, cu o astfel de mentalitate si cu multa munca putem avea rezultate – Tomas Ryde, selectioner Romania

Ne pare rau ca nu am facut acest public minunat sa plece fericit de la sala. Este insa doar un inceput de drum pentru noi, punctul final este calificarea la Campionatul Mondial. Speram ca in iunie sa fim cu totii fericiti – Eliza Buceschi.

Ma simt foarte bine in Romania si am inceput deja sa ma obisnuiesc cu publicul de aici. Pe teren, Suedia a dominat insa clar tactic jocul din primul minut si suntem foarte multumiti de evolutia noastra la Trofeul Carpati –Linnea Torstenson, jucatoare la CSM Bucuresti.

Am facut un joc aproape perfect in defensiva, iar adversarele au fost nevoite sa arunce doar de la distanta si din pozitii dificile. Un alt lucru pozitiv este ca toate fetele introduse pe teren au marcat, ceea ce spune mult despre spiritul nostru de echipa – Tomas Sivertsson, selectioner Suedia.

In iunie, Romania si Suedia vor participa in meciurile de baraj pentru Campionatul Mondial din Danemarca (5-20 decembrie). In timp ce nordicele vor juca contra Croatiei, tricolorele vor intalni intr-o dubla mansa Serbia (6 iunie in deplasare si 13 iunie la Cluj-Napoca).