5 octombrie 2022

România prin Uniunea Democrată Tătară a participat la Grand Prix de Kurash

Distribuie pe rețelele tale sociale:

România prin Uniunea Democrată Tătară a participat la Grand Prix de Kurash în onoarea preşedintelui Uzbekistanului, organizat în Istanbul-Turcia în perioada 25-27 iunie 2022 urcând pe podium prin Podelenczki Lorena-Alexandra.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de cel care a fondat Kurashul modern Komil Yusuf Yusupov actualmente preşedintele federaţiei din Uzbekistan, însoţit de domnul Ibrahim Oztek, Presedintele Federatiei Mondiale de Aba Kures, primul vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale de Kurash la înfiinţarea ei, doctor în patologie şi şeful catedrei de patologie din cadrul Universitatii Uskudar, şi domnul Merabi Iliadis preşedintele „Confederaţiei Europene de Kurash” şi al „Federaţiei Elene de Sambo, Kurash şi Chibaoba”.

Delegaţia României mulţumeşte în primul rând echipei care a orchestrat evenimentul, şi salută cu respect IKA, EKC, KFU precum şi cele 15 federaţii naţionale care au participat la acest eveniment!

Ce este kurash? Nu. Nu este judo, sambo, lupte libere, lupte greco-romane sau alt sport de contact. De ce precizăm asta? Pentru că în kurash se punctează (contabilizează) prima atingere cu solul şi nu cine face acţiunea. De exemplu procedeele de sacrificiu ar trebui evitate deoarece dacă noi cei care iniţiem atacul atingem solul cu spatele pierdem meciul şi şansa de a merge mai departe. Aceasta este diferenţa majoră dintre kurash şi alte sporturi. Nu există fixări, luxaţii, loviri şi multe altele din alte sporturi. Astfel, kurash este unic prin simplitate şi claritate.

Federaţia Română de Kurash (în curs de înfiinţare) prin Uniunea Democrată Tătară este unica organizaţie care în acest moment are recomandări de la federaţiile internaţionale pentru a reprezenta kureşul în România.

Participăm de peste 10 ani în toată lumea unde se organizează aceste turnee, în special în Asia unde este sport olimpic, recunoscut de „Consiliul Olimpic al Asiei” (https://ocasia.org/sports/49-kurash-ku.html) dar şi în inima Europei cu rezultate extraordinare.

Link video, parţial: https://www.facebook.com/2377544608936674/videos/429983448778499