Publicat: 18 Mai, 2016 - 11:47
Share

În zilele de 16 şi 17 mai s-au desfăşurat, la Bucureşti, Dialogul strategic România - Republica Moldova, la nivel de secretari de stat, şi Reuniunea Comisiei Mixte România – Republica Moldova în domeniul apărării.

Agenda discuţiilor a inclus subiecte referitoare la cooperarea bilaterală în domeniul apărării, situaţia de securitate din regiune, precum şi aspecte legate de participarea Republicii Moldova la organizaţii şi iniţiative de cooperare regională.

Secretarul de stat în M.Ap.N., Ştefan Tinca, a menţionat că România va continua să acorde un sprijin activ Republicii Moldova în organizaţiile politico-militare internaţionale şi regionale din care ţara noastră face parte.

La rândul său, secretarul de stat Aurel Fondos, a exprimat aprecierea faţă de susţinerea manifestată de România în domeniul dezvoltării capabilităţilor Armatei Naţionale a Republicii Moldova.

De asemenea, cei doi oficiali au reliefat importanţa continuării exerciţiilor şi antrenamentelor comune, inclusiv a instruirii prin simulare.

La finalul discuţiilor, ambele părţi au apreciat valoarea adăugată a Comisiei Mixte în domeniul apărării la ansamblul relaţiei bilaterale şi au stabilit amplificarea dialogului între cele două ministere în viitor.

       

Secția Presă a M.Ap.N.