Publicat: 7 Martie, 2019 - 12:14
Share

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, împreună cu celebrul sportiv Ilie Năstase şi cu maestrul naiului, Nicolae Voiculeţ, ambasadori ai turismului românesc, au deschis Seara Românească, eveniment organizat de Ministerul Turismului, la standul României de la ITB Berlin, unul dintre cele mai mari târguri de profil din lume.

Turismul viticol a fost în centrul atenţiei în cadrul Serii Româneşti, unde au fost prezentate vinuri din mai multe regiuni ale ţării. Somelierul Cristian Grigore a prezentat poveştile din spatele unor vinuri reprezentative pentru ţara noastră. Gastronomia tradiţională a completat experienţa autentic românească de la standul României. 

Maestrul Nicolae Voiculeţ a atras un public numeros la standul ţării noastre, printr-un recital inedit la nai. 

Ilie Năstase a dat autografe vizitatorilor care au ţinut să fie aproape de primul număr unu mondial din tenis. Celebrul sportiv i-a invitat pe turiştii germani să vină în ţara noastră pentru a se bucura de experienţe autentice.

"Anul precedent a adus performanţe notabile pentru turismul românesc. Au fost adoptate măsuri care au dovedit faptul că turismul a devenit o prioritate reală pentru Guvernul României. Am demonstrat că ne ţinem de cuvânt. De aceea, am încredere să promit că, dacă veţi alege România, nu veţi fi dezamăgiţi, ba chiar uimiţi. Şi veţi dori să reveniţi. Avem puterea de a surprinde în mod plăcut şi vă rog să ne daţi această oportunitate de a vă convinge singuri. Germania este ţara din care au provenit cei mai mulţi turişti, în ultimii ani. Este pe primul loc în privinţa turiştilor străini sosiţi în ţara noastră anul trecut, cu peste 325 de mii de oameni. Germania este pe lista pieţelor prioritare pentru ţara noastră", a fost mesajul ministrului Turismului, Bogdan Trif, la Seara Românească de la ITB Berlin. 

Ministerul Turismului a pus la dispoziţie gratuit standul celor peste 40 de coexpozanţi care au prezentat oferta turistică a ţării noastre. Agenţii de turism, organizaţii de promovare, consilii judeţene şi alţi operatori economici din domeniu au contribuit la conturarea României ca destinaţie turistică competitivă la nivel european. Sute de turişti şi specialişti în turism au interacţionat cu reprezentanţii României în prima zi a târgului de turism de la Berlin, care se desfăşoară în perioada 6 - 10 martie 2019.

În paralel, ministrul Turismului a participat, la Berlin, şi la Reuniunea Miniştrilor statelor membre ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT) implicate în proiectul "Silk Road" ("Drumul Mătăsii"). Ministrul Bogdan Trif a punctat obiectivele României în cadrul programului menit să promoveze şi să conserve patrimoniul natural şi cultural de-a lungul rutei. Ţara noastră este membră a Comitetului Executiv al OMT, organism de conducere al Organizaţiei Mondiale a Turismului, entitate a Naţiunilor Unite care promovează la nivel internaţional dezvoltarea sustenabilă a turismului.  

Imagini de la Târgul de Turism de la Berlin, cel mai mare eveniment de profil din Europa, pot fi accesate prin intermediul paginii de Facebook a ministerului Turismului, https://www.facebook.com/MinisterulTurismuluiMT/.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: