6 decembrie 2021

„RomânIA tradiţională” la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru iubitorii culturii tradiţionale, Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul de Resurse Academia Doamnelor, compartiment al Primăriei Muncipiului Alba Iulia şi cu Asociaţia Transilvania Business Woman din Alba Iulia organizează în ultima zi de luni a fiecărei luni calendaristice, sub titulatura RomânIA tradiţională, o serie de evenimente ce urmăresc să aducă în atenţia publică bogata şi frumoasa zestre tradiţională a poporului roman. Practic, fiecare ediţie a proiectului „RomânIA tradiţională” urmăreşte valorificarea culturii tradiţionale şi a colecţiilor de carte de specialitate, în cadrul unor ateliere creative, pornind de la o temeinică documentaţie în bibliotecă şi de la o temă dată.

Activitatea din această lună va avea loc online, pe pagina de Facebook a instituţiilor organizatoare, în data de 26 aprilie 2021.

Tema lunii aprilie este „Etnobotanica sau ştiinţa plantelor de leac”, judeţul Alba fiind recunoscut din vechime ca un areal în care plantele medicinale au o mare varietate.

Programul zilei va cuprinde recomandări de carte de specialitate, expoziţie de carte de specialitate, prezentarea revistei „Contribuţii botanice”, fondată de Alexandru Borza, prezentarea colecţiei de carte de la Muzeul „Valer Butură” din Sălciua şi de la Biblioteca comunală Sălciua, bibliovaliza pentru copii filmul documentar „Iţe de Sălciua”, iar începând cu ora 18:00 va avea loc o conferinţă cu membrele atelierului de cusut ie de la Centrul de Resurse Academia Doamnelor (pe platforma ZOOM) în care va fi prezentat materialul prof.univ.dr. Nicolae Constantinescu, unul dintre cei mai importanţi etnografi contemporani din România.

Activitatea face parte din proiectul 3.22 RomânIA tradiţională, care este parte componentă a Programului Managerial 2021-2024, al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba.