Publicat: 12 Martie, 2019 - 14:18
Share

85.000 de români au votat cele mai importante proiecte de dezvoltare urbană cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ, în cadrul campaniei “Alege Prioritățile Orașului Tău“. Până pe 22 martie, cetățenii mai pot vota proiectele urbane preferate din listele propuse pentru fiecare oraș, completând acest scurt chestionar: kwiksurveys.com/s/e7k9afsk.

Campania „Prioritățile Orașului Tău“ este cel mai mare exercițiu de consultare publică din țară pe tema dezvoltării urbane și este realizată de Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România, autoritățile publice subnaționale și UrbanizeHub.

Obiectivul campaniei îl constituie identificarea unei viziuni comune de dezvoltare metropolitană de către cetățeni și autoritățile publice mandatate să implementeze strategiile de dezvoltare locală, precum și catalizarea dezvoltării principalelor zone funcționale urbane din România.

Orașele cu cele mai multe voturi din partea cetățenilor sunt Cluj Napoca, Brașov și Sibiu, fiecare înregistrând aproape 8.000 de voturi. Cele mai votate proiecte din aceste orașe sunt „Construirea spitalului regional Cluj Napoca“, „Finalizarea aeroportului internațional Brașov“ și „Construirea unui nou spital județean, cu secții pentru adulți și copii“ în Sibiu.

Pentru București - Ilfov au votat 6.000 de persoane. Cel mai votat proiect este „Extinderea și modernizarea rețelei de metrou: Extindere Magistrala 2 (M2), Extindere M3, Realizare M4, Extindere M5, Realizare M6 (Otopeni), Realizare M7 (Bragadiru-Voluntari), Depoul Alexandria-Colentina”.

Proiectele pentru București și cele 40 de reședințe de județ au fost propuse de către autoritățile publice subnaționale și extrase din documente strategice sau programatice existente, respectând următoarele criterii: au un prag valoric minim, ajustat în funcție de capacitatea bugetară a fiecărei reședințe de județ și nu au finanțare asigurată.

La finalul campaniei, Banca Mondială va lansa raportul „România Metropolitană“ ce va include prima viziune de dezvoltare metropolitană a țării, rezultatele chestionarului, precum și recomandări de dezvoltare metropolitană adresate autorităților publice. Inițiativa Băncii Mondiale vine ca rezultat al colaborării cu o serie de municipalități din România, cu scopul de a sprijini autoritățile publice în prioritizarea și implementarea unor intervenții esențiale pentru dezvoltarea locală și menite să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor.

Tag-uri Nume: