Publicat: 31 August, 2017 - 16:21
Share

Preferințele românilor în materie de preparate culinare comandate online, sunt, de regulă, asemănătoare cu cele ale bulgarilor și ale ungurilor, cu mâncarea de tip fast-food și cu specific internațional în fruntea clasamentului. Chiar și așa, românii sunt singurii din regiune care comandă frecvent și mâncare tradițională, ciorba de văcuță fiind în top trei cele mai comandate preparate de pe Internet, potrivit Foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering de pe piața locală.
Datele Foodpanda arată că preparatele precum cartofii prăjiți, ciorba de văcuță și noodles de pui sunt cel mai des comandate de pe Internet de către români. Spre deosebire de aceștia, în top 3 al celor mai comandate feluri de mâncare online al vecinilor din Bulgaria și Ungaria, nu se regăsesc preparate cu specific tradițional, majoritatea provenind din bucătăriile cu specific internațional. 

Astfel, în clasamentul celor mai comandate preparate culinare de către gurmanzii bulgari se regăsesc cartofii prăjiți, cele cu specific italian, precum pizza margherita și cu specific chinezesc, precum orez prăjit cu ou și legume, un preparat care nu este atât de ales de către români. 
În ceea ce privește preferințele vecinilor din Ungaria, acestea sunt orientate tot către zona de fast-food și specific internațional, pizza, burgerii și gyros-ul fiind cel mai des comandate feluri de mâncare de pe Internet. 

„Chiar dacă, în general, preferințele culinare ale vecinilor din regiune sunt destul de asemănătoare cu ale noastre, fiind amatori de fast food și preparate provenite din bucătăriile lumii, observăm că în topul celor mai comandate mâncăruri de către români se strecoară și preparatele cu specific românesc, pregătite ca la mama acasă, lucru care ne arată că aceștia rămân fideli bucătăriei tradiționale”, a declarat Radu Bălăceanu, Country Manager Foodpanda România.
Potrivit acestuia, cele mai numeroase comenzi plasate de către români pe platforma Foodpanda sunt înregistrate vinerea, în timp ce bulgarii și ungurii plasează mai multe comenzi de mâncare sâmbăta, respectiv duminica.