21 mai 2022

Românii pot investi în titluri de stat Tezaur şi în luna aprilie

Selective focus on stack of LEI romanian money. Lei banknotes isolated.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, remis miercuri, dobânzile anuale oferite sunt 2,95% pentru scadenţa de 1 an, 3,35% pentru scadenţa de 3 ani şi 3,75% pentru scadenţa de 5 ani.

Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Totodată, investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Potrivit sursei citate, titlurile de stat pot fi cumpărate între 1 şi 26 aprilie 2021 de la unităţile Trezoreriei Statului, între 1 şi 22 aprilie 2021 pentru mediul rural şi 1-23 aprilie 2021 pentru mediul urban prin Compania Naţională Poşta Română.

Alternativa de economisire propusă de Ministerul Finanţelor se bucură de un interes crescut al românilor, deoarece veniturile/câştigurile aferente sunt neimpozabile.

„Deţinătorii de titluri de stat Tezaur lansate în cadrul emisiunilor anterioare şi care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă aferente acestor emisiuni anterioare prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna aprilie în cadrul Programelor de titluri de stat pentru populaţie Tezaur”, se menţionează în comunicat.