Publicat: 27 Februarie, 2012 - 11:46

 Mâine, 28 februarie 2011, ora 13.00, în incinta Pavilionului C2 va avea loc ceremonia oficială de deschidere a evenimentului. Alături de conducerea ROMEXPO, au confirmat participarea reprezentanţi la nivel înalt din cadrul instituţiilor publice precum:

• László Borbély -  Ministrul Mediului şi Pădurilor
• Sorin Oprescu  - Primarul General al Capitalei
• Excelenţa Sa, Reymundo Santos Rocha Magno – Ambasador Ambasada Braziliei
• Muhammad Salem – Consul General, Ambasada Pakistan
• Cozianu Violeta  - Consilier,  Departamentul Economic şi de Mediu în cadrul Ambasadei Olandei (Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România)
• Luiza Alberini – Ataşat comercial în cadrul Ambasadei Italiei

În contextul actual, când protecţia mediului reprezintă un subiect de maxim interes, participarea reprezentanţilor acestor instituţii confirmă încă o dată necesitatea organizării de evenimente care sa aducă în atenţia tuturor companiilor soluţii viabile la problemele legate mediu, cât şi strategii de mobilizare a resurselor pentru dezvoltarea proiectelor de reponsabilizare socială.În perioada 28 Februarie – 02 Martie, ROMEXPO S.A va organiza sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Expoziţia Internaţională pentru Tehnologii şi Echipamente de Protecţie a Mediului, Reciclare şi Energii Alternative – ROMENVIROTEC 2012.

Evenimentul va reuni 102 firme expozante din 11 ţări, urmând ca cele 28 de seminarii şi conferinţe despre managementul deşeurilor, energii regenerabile şi managementul deseurilor solide sa găzduiască cel puţin 1000 de participanţi.

Cu această ocazie, vizitatorii specialişti vor avea posibilitatea să se informeze asupra inovaţiilor şi noutăţilor din domeniu printre care:
• Prima echipă a României calificată la competiţia internaţionala Solar Decathlon Europe - PRISPA team, competiţie ce presupune ca fiecare echipă participantă să creeze un prototip de casă solară care trebuie asamblat în 10 zile în Villa Solar, un sit special amenajat pentru competiţie, în Madrid.
• O maşină modernă de reciclare a sticlei, prezentată în premieră pentru industria din România, de catre compania SC GEANGU CONSULTING SRL. Tehnologia de reciclare prin care funcţionează această maşină reduce substanţial costurile investiţiei şi costurile de operare.
• SETCAR S.A. va expune prima instalaţie de desorbţie termică indirectă din România pentru eliminarea în situ a solurilor contaminate cu mercur, lindan (HCH), substanţe volatile diverse, fenoli, PCB etc.
• La standul URBAN S.A. va fi prezentat proiectul “Magnetic Sorting and Ultrasound Sensor Technologies for Production of High Purity Secondary Polyolefins from Waste”,  iar cercetările efectuate în cadrul acestui proiect se vor materializa într-o tehnologie care va fi experimentată în staţia pilot care va fi amplasată în România.
• Platforma de cercetare pentru sistemele de propulsie hibride (termic-electric) pentru automobile realizată în cadrul Departamentului „Autovehicule Rutiere” al Universităţii POLITEHNICA, Bucureşti. Autoturismul a fost conceput ca o platformă de cercetare pentru validarea rezultatelor simulărilor numerice, încercarea diferitelor componente pentru sistemul hibrid (motoare electrice, baterii etc.), încercarea algoritmilor de control dezvoltaţi şi pentru pregătirea resursei umane capabile să asigure asistenţa tehnică a automobilelor hibride care vor fi comercializate pe piaţa românească.
• PURATOR S.A. va prezenta soluţii pentru epurarea şi drenarea apei uzate.
• Membră a Grupului Jan de Nul, compania ENVISAN, specializată în tratarea, remedierea şi prelucrarea sedimentelor, solurilor, apei freatice şi a deşeurilor specifice, va prezenta la ROMENVIROTEC, noua staţie de tratare nămol, sol şi apă.
• Cel mai mare producător de toalete ecologice şi odorizanţi din Europa, Satellite Industries va expune o gamă largă de produse.
La ceremonia oficială de deschidere ROMENVIROTEC care va avea loc în data de 28 februarie 2011, ora 13.00, vor participa alături de conducerea ROMEXPO, reprezentanţi din cadrul instituţiilor publice participante la expoziţie.

ROMCONTROLA 2012 desfaşurat în aceeaşi perioadă cu ROMENVIROTEC
Simultan cu ROMENVIROTREC va avea loc şi Expoziţia Internaţională pentru Aparatură şi Instrumente de Măsură şi Control – ROMCONTROLA. Participanţii la această expoziţie, firme de prestigiu din România şi din străinătate, vor expune cele mai recente realizări şi vor susţine conferinţe şi simpozioane în cadrul cărora vor fi dezbătute teme de interes la nivel european.
Program de vizitare:
28 februarie – 01 martie, între orele 10.00 – 18.00
02 martie, între orele 10.00 – 16.00

ROMEXPO SA este o societate cu capital privat, având ca acţionar majoritar Camera de Comerţ şi Industrie a României. Societatea este membră a Asociaţiei Mondiale a Industriei Târgurilor şi Expoziţiilor (UFI), a Alianţei Târgurilor din Europa Centrală (CEFA) a Asociaţiei Internaţionale de Auditare a Statisticilor Expoziţiilor (CENTREX) şi a Asociaţiei Organizatorilor de Târguri şi Expoziţii din România (ASOEXPO). 
ROMEXPO S.A.