5 februarie 2023

Romfilatelia continuă seria tematicilor de mărci poştale dedicate pasionaţilor de automobile

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Romfilatelia continuă seria tematicilor de mărci poştale dedicate pasionaţilor de automobile, introducând în circulaţie joi, 26 ianaurie a.c. emisiunea de mărci poştale Istoria automobilului, aducând, astfel, în atenţia colecţionarilor, a pasionaţilor domeniului şi nu numai, patru maşini de epocă şi firmele producătoare şi un set de cărţi poştale maxime pentru iubitorii de maximafilie.

Inventatorul automobilului în accepţiune modernă este Karl Benz. De origine germană, el a obţinut patentul pentru automobil, undeva în anul 1886. Maşina sa purta denumirea de Motorwagen şi reprezenta un automobil pe bază de motor cu explozie în patru timpi ce atingea doar 16 km/ h.

Pentru prezenta emisiune, Romfilatelia a ales maşina electrică Jamais Contente, („Niciodată mulţumită”), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,30 lei, primul vehicul care a depăşit viteza de 100 de kilometri pe oră. De asemenea, sunt ilustrate: un automobil produs de firma De Dion-Bouton (pe timbrul cu valoarea nominală de 3 Lei), unul purtând marca Brasier ( pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei) şi un altul produs de firma americană Duryea (pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei).

Romfilatelia mulţumeşte domnului dr. inginer Marius Muntean, autorul cărţii „Pionieri ai curselor auto”, pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Emisiunea va fi disponibilă de joi, 25 ianuarie, în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Biroul Relaţii Publice