Publicat: 20 Noiembrie, 2013 - 12:52
Share

Mărcile poștale românești abordează o varietate de tematici, de la diverse personalități și orașe, până la sărbători creștine, instituții, monumente etc, cu toate promovând valorile românești și frumusețile țării noastre. Dintre toate acestea, tema sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai îndrăgite și apreciate, întrucât aduce binecuvântare, lumină și căldură și încheie cu veselie și magie fiecare an calendaristic.

Și în anul 2013 Romfilatelia continuă tradiția emisiunilor dedicate sărbătorilor de iarnă și introduce în circulație emisiunea de mărci poștale Crăciun 2013, simbol al minunii Nașterii Domnului și al iubirii milostive, pe care le împărtășim cu smerenie și suflet curat.

Mărcile poștale ce vestesc venirea Pruncului Iisus în lume ilustrează în acest an, într-o manieră grafică simplă, dar sugestivă, imagini și icoane aparținând Paraclisului patriarhal Așezămintele Brâncovenești „Biserica Domnița Bălașa” din București.

Biserica reprezintă cea dintâi ctitorie a Domniței Bălașa, fiica domnitorului martir Constantin Brâncoveanu, împreună cu soțul ei, marele ban Manolache, și a fost ridicată între anii 1743-1744. Cu o istorie tumultoasă, dar și o frumusețe ecleziastică deosebită, acest lăcaș de cult face parte din Așezămintele Brâncovenești Domnița Bălașa împreună cu statuia Domniței, operă a sculptorului Karl Stork, și Spitalul Brâncovenesc, unul dintre cele mai cunoscute edificii ale orașului București.

Emisiunea de mărci poștale este alcătuită dintr-o marcă poștală cu valoarea nominală de 1 leu și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă, blocul de 4 timbre + 2 TABS-uri și întregul poștal.

Produsele speciale ale emisiunii sunt carnetul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 1000 exemplare și conținând 8 mărci poștale ale emisiunii „Crăciun 2013” și albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 670 exemplare și echipat cu blocul de 4 timbre al emisiunii și un plic prima zi obliterat cu ștampila prima zi aplicată în clar în folio aur. Ambele produse din albumul filatelic sunt numerotate cu roșu de la 001 la 670.

Începând cu ziua de vineri, 22 noiembrie 2013, emisiunea de mărci poștale Crăciun 2013 va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Romfilatelia mulțumește Paraclisului patriarhal Așezămintele Brâncovenești „Biserica Domnița Bălașa” pentru imaginile puse la dispoziție la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.