Publicat: 1 Octombrie, 2012 - 11:18
Share
„20 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german”

Relațiile româno-germane au cunoscut o evoluție treptată, fiind avansate, în 1967, la nivel de ambasadă, un moment important constituindu-l semnarea în 1992 a Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa.

În zilele noastre, Germania reprezintă un partener comercial important în România și o prezență constantă în domeniul filatelic, în 2011 fiind emisă emisiunea comună de mărci poștale România-Germania „Biserica fortificată din Biertan”.

Pentru a marca împlinirea a două decenii de la semnarea Tratatului româno-german, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale „20 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german”, cu ocazia aniversării Zilei Unității Germane, fiind alcătuită dintr-o marcă poștală cu valorea nominală de 2,10 lei, plicul „prima zi” și un carton filatelic.

Emisiunea aniversară reprezintă încununarea succesului obținut de concursul de desen cu tema „Prietenie”, lansat în luna februarie a acestui an, concurs ce s-a bucurat de o primire favorabilă din partea publicului nostru tânăr, întâmpinând peste 1500 de participanți.

Astfel, imaginea timbrului emisiunii filatelice reprezintă viziunea, pe tema „Prietenie” a câștigătoarei locului I,  Iftichia Georgeta Stanciu, o tânără elevă de 16 ani din București, aleasă în urma a trei etape de selecție. Pe locurile doi și trei s-au clasat desenul Gabrielei Ioana și cel al lui Alexandru Mihai Nenciu.

Începând cu ziua de joi, 4 octombrie 2012, emisiunea de mărci poștale „20 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.