10 august 2022

Romfilatelia introduce în circulaţie o nouă emisiune de mărci poştale aniversară dedicată ÎCCJ

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Romfilatelia introduce în circulaţie o nouă emisiune de mărci poştale aniversară dedicată uneia dintre cele mai reprezentative instituţii a statului de drept, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înfiinţare. Emisiunea este compusă dintr-o marcă poştală, o coliţă dantelată, o minicoală şi un plic „prima zi” a emisiunii.

Înfiinţată în anul 1862, anul în care ţara începe să fie cunoscută sub numele de România, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a înscris ca instituţie de mare autoritate menită să asigure o permanentă armonizare a Constituţiei cu Legile ţării.

De la înfiinţarea sa până în prezent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a exercitat atât o funcţiune de instanţă judecătorească, în principal ca instanţă de casaţie, cât şi atributul de a asigura interpretarea unitară a legii şi chiar de a formula propuneri privind îmbunătăţirea legislaţiei naţionale.

Imaginile timbrelor ilustrează sigla aniversară a momentului sărbătoresc şi imaginea statuară a Zeiţei Justiţiei ale cărei simboluri, eşarfa, balanţa şi sabia definesc locul şi rolul justiţiei: judecata nepărtinitoare, cântărirea exactă a faptelor şi aplicarea neabătută a legilor.

Emisiunea filatelică va fi disponibilă începând de luni, 30 mai 2022, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Romfilatelia mulţumeşte reprezentanţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Bibliotecii Academiei Române pentru sprijinul documentar şi fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Biroul Relaţii Publice