Publicat: 20 Aprilie, 2015 - 10:46
În cadrul programului "Luna plantării arborilor"

În perioada 15 martie – 15 aprilie, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a marcat ”Luna plantării arborilor”, care a coincis cu lansarea campaniei de împăduriri de primăvară. Manifestare tradițională a silviculturii românești, aceasta a marcat cea de-a 25-a aniversare a înființării regiei.

Cu acest prilej au avut loc manifestări cu tematică culturală: expoziţii, simpozioane, conferinţe, apariţii editoriale, aniversarea unor personalităţi din domeniu, dar şi concursuri pe tema silviculturii. La sediul Regiei şi la Direcţiile Silvice s-au desfăşurat acţiuni practice dedicate plantărilor de puieţi, împăduririlor de terenuri din fondul forestier al Regiei, la care au participat numeroşi cetăţeni, elevi ai grupurilor şcolare silvice şi cadre didactice. 

Programul "Lunii plantării arborilor" se încheie cu un concurs pentru pregătirea viitorilor silvicultori. În intervalul 21 - 24 aprilie va avea loc concursul profesional pentru această meserie la care vor participa elevii grupurilor şcolare silvice din Brăneşti, Braşov, Câmpulung Moldovenesc, Gurghiu, Năsăud, Piatra Neamţ, Timişoara.

Concursul este găzduit de Colegiul Silvic "Nicolae Rucăreanu" din Braşov în organizarea RNP- Romsilva,  Colegiul Silvic "Nicolae Rucăreanu", Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov şi Direcţia Silvică Braşov.