28 septembrie 2022

Romsilva pune la dispoziţia populaţiei până la finalul anului încă 700 de mii metri cubi de lemn pentru foc

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a vândut direct populaţiei, până în prezent, 1.065.229 metri cubi lemn pentru foc, iar până la finalul anului va pune pe piaţă direct către persoanele fizice interesate alţi peste 700.000 metri cubi.

Astfel, până la finalul anului, Romsilva asigură furnizarea unui total de circa 1,7 milioane metri cubi lemn pentru foc din pădurile proprietatea publică a statului.

În acest moment, în depozitele ocoalelor silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva se află un stoc de circa 250.000 metri cubi lemn pentru încălzirea locuinţelor.

Preţul mediu de valorificare a lemnului pentru foc din acest an este de 183,21 lei, fără TVA, iar preţul variază în funcţie de specie, sortiment şi locul de livrare. Numeroase ocoale silvice din cadrul Romsilva asigură, contra cost, şi transportul lemnelor pentru foc.

Toate preţurile şi volumele de lemn pentru foc sunt afişate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva şi, în format electronic şi centralizat, pe pagina de internet www.rosilva.ro, la secţiunea „Disponibil lemn pentru foc”, aceste date fiind actualizate periodic.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

BIROUL DE PRESĂ AL REGIEI NAŢIONALE A PĂDURILOR – ROMSILVA
Bucureşti, 13.10.2021