Publicat: 4 Octombrie, 2015 - 14:48

În data de 29 octombrie 2015, la hotel Novotel din București, va avea loc cea de-a doua conferință anuală RONOG (Romanian Network Operators Group).

Evenimentul este organizat de Asociația Interlan, care dorește să continue tradiția și să reunească oameni care împărtășesc aceleași idealuri, dar cu experiențe și idei diferite.

Evenimentul din acest an, care vine după feedbackul pozitiv al primei ediții RONOG, își propune să aducă împreună specialiști din domeniul telecomunicațiilor care să împărtășească experiențe noi, tehnologii și trenduri actuale. RONOG 2 se adresează reprezentanților operatorilor de rețele, furnizorilor de servicii și conținut, furnizorilor de echipamente, companiilor românești și străine de profil.

Cel mai important lucru pe care îl realizează acest eveniment este tocmai crearea oportunității de întâlnire pentru cele mai importante voci din industria telecom, schimbul de idei, experiențe și opinii, dar și legat de aspectele tehnice care pot influența internetul.

Anul acesta, printre subiectele aduse în discuție la conferință se numără: epuizarea resurselor de tip IPv4 și găsirea de soluții pentru implementarea resurselor IPv6, direcțiile de dezvoltare ale internetului (noi tehnologii și aplicații, analize și previziuni, inovații), coordonarea internetului, guvernarea și practicile de reglementare, aspecte tehnice și sociale ale peering-ului și interconectărilor, operațiuni de rețea și securitate, livrarea de conținut.

Asociația Interlan, organizatoarea și gazda evenimentului, este o organizație non-profit al cărei scop principal este sprijinirea intereselor furnizorilor mici de telecomunicații din România. Fondată în 2005, la inițiativa a 6 furnizori de internet, are în momentul de față 28 de membri — furnizori de servicii de acces la internet, telefonie fixă, televiziune prin cablu și operatori de rețele din România. Din 2008, Interlan este membru cu drept de vot în Asociația Europeană a Internet-Exchange-urilor (Euro-IX).

Conferința RONOG 2015 este realizată cu susținerea Infoblox, Bitdefender, Ripe NCC, NX Data și Internet Society.