26 mai 2022

ROTUNDUL JUCĂUŞ în premieră în Amfiteatrul VăraTIC

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un nou spectacol, un nou univers şi noi giumbuşlucuri ni se pregătesc în amfiteatrul din grădina Casei Eliad, în cadrul stagiunii estivale „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru”. Sâmbătă, 3 iulie, de la ora 10:00, micuţii cu vârsta sub 3 ani sunt invitaţi să urmărească spectacolul „Rotundul jucăuş” – o călătorie plină de învăţăminte prin lumea formelor rotunde.

Poveşti şi metafore sunt pregătite să dezvăluie o întreagă lume fascinantă, întrucât liniile curbe sunt prezente mai la tot pasul. Descoperim mai multe despre cerc prin multitudinea exemplelor în care îl întâlnim: de la forma soarelui şi planetelor, la cea a fructelor şi legumelor.

„Am ales forma rotundă, văzând în ea o formă prietenoasă, armonioasă, care ne invită la joacă în nenumărate feluri. Un cerc, de pildă, nu e doar obiectul pe care cel mic îl dă cu îndemânare de-a dura. Copilul aşterne pe hârtie nenumărate cercuri: un cap, ochii, nasul, gura, un omuleţ. Aşezatul în cerc e cea mai bună formă de comunicare, după cum bucuria unui dans, să zicem o horă, ne adună laolaltă tot în cerc. Grădina noastră de vară, numită atât de simpatic VăraTIC, este locul ideal în care ne imaginăm că ne ţinem de mână, spectatori şi actori, într-un joc rotund, luminaţi de sus de un soare generos, rotund şi el.” – Alexandrina Halic.

Spectacolul se înscrie în proiectul „IdeaTIC. Laboratorul de poveşti”, care reuneşte producţii după idei şi texte propuse de actorii teatrului – şi este inspirat de „Rotocol” (2008), una dintre primele producţii realizate de Teatrul Ion Creangă pentru micuţii cu vârsta sub 3 ani, fiind iniţiat de aceeaşi echipă artistică: Alexandrina Halic şi Anca Zamfirescu.

Biletele sunt disponibile atât pentru premieră – 3 iulie, cât şi pentru următoarele reprezentaţii din data de 10 iulie şi 31 iulie, în reţeaua Entertix/Myticket, sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.

Un amplu proiect dedicat copiilor de vârstă mică şi preşcolară, Stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” are loc în perioada 1 iunie – 26 septembrie 2021, fiind organizată de Teatrul Ion Creangă în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. Proiectul include spectacole de teatru, dar şi ateliere de creativitate care au loc în weekenduri, în aer liber, în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5, Sector 3).

Calendarul complet al stagiunii poate fi consultat pe www.varatic.teatrulioncreanga.ro.