Publicat: 13 Mai, 2015 - 18:30
Share

Datele Institutului Național de Statistică arată că toate măsurile luate de Guvern au fost eficiente pentru economie, potrivit președintei Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb.

"INS a anunțat astăzi o creștere economică peste așteptări pentru trimestrul I din 2015 față de trimestrul anului trecut. Acest lucru demonstrează că măsurile pe care le-am luat la guvernare contribuie la accelerarea procesului de relansare economică. Nu putem să trecem cu vederea unde era România în 2012, adică în plin dezastru al guvernării PDL, și unde a fost dusă de actuala guvernare", potrivit unui comunicat trimis de Plumb.

Social-democrata este de părere că România este o țară cu "o creștere economică puternică și sănătoasă", în care se creează locuri de muncă și unde rata de absorție a fondurilor europene a crescut de șapte ori față de acum trei ani, scrie Agerpres.

De asemenea, Plumb consideră că măsurile fiscale care vor fi luate pentru perioada viitoare vor consolida economia țării.

INS arată că PIB-ul a crescut cu 1,6% în primul trimestru din acest an, comparativ cu trimestrul 4 din 2014, iar comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, creșterea este cu 4,3% pe seria brută.