Publicat: 25 Martie, 2012 - 18:21
Share

Eurodeputata Rovana Plumb, președinta Organizației de Femei a PSD, avertizează ca suspendarea ajutoarelor sociale pe motiv de neplată a impozitului local reprezintă o formă indirectă de tăiere a veniturilor, care afectează multe familii, și cere Guvernului modificarea de urgență a ordonanței 124/2011care reglementează acordarea de beneficii de asistență socială.

Cei 40.000 de romani afectati de blocarea ajutoarelor reprezinta 5,8% din totalul beneficiarilor!
 
„Saracia in Romania a ajuns la cote alarmante, tara noastra fiind in topul celor mai sarace state din UE. Ce face guvernul Romaniei in acest caz? Loveste si mai mult in cetateni, apeland la tot felul de artificii pentru a stopa plata unor drepturi financiare. Astfel, aproximativ 40.000 de romani au ramas fara ajutoare sociale pe motiv ca nu si-au platit impozitele. In 10.000 de cazuri e vorba de indemnizatiile de crestere a copilului, iar in alte 18.000 - de alocatii pentru sustinerea familiei. Pe langa faptul caordonanta 124/2011 contine masuri abuzive si aberante, multe familii au avut de platit pretul asa-ziselor erori ale sistemului, fara sa fie de fapt datoare. Solicit Guvernului modificarea de urgenta a ordonantei si deblocarea platilor pentru acesti oameni care depind pentru supravietuire de aceste ajutoare”, afirma eurodeputata.
 
Rovana Plumb considera ca recursul la astfel de masuri care afecteaza categoriile vulnerabile este deja un obicei nefast al regimului Basescu, care nu face decat sa accentueze saracia:
 
„Nedreptatea este cu atat mai mare cu cat guvernul loveste astfel in oamenii aflati deja in dificultate, care depind de aceste venituri. Este inacceptabil sa tai din ajutoarele celor nevoiasi, si in acelasi timp sa-ti protejezi in continuare clientela, asa cum face PDL”, subliniaza social democrata.