Publicat: 1 Aprilie, 2012 - 16:41
Share

Preşedintele OFSD, Rovana Plumb, a semnat următoarea declaraţie de presă:
"Recent, statul roman a luat decizia privatizarii companiei CupruMin, la un pret considerat, in mediile de specialitate si in presa, de zeci de ori mai mic decat valoarea reala a acesteia. In acest fel, Romania a cedat 60% din resursele sale de cupru pe un pret de nimic unor investitori externi, fara a cere nicio garantie ca acolo se vor face investitii sau se vor crea locuri de munca pentru romani.
 
La fel se intampla si cu resursele de aur de la Rosia Montana si, probabil, si cu alte cazuri mai putin cunoscute publicului. Romania este vanduta pe bucati de PDL, care pe ultima suta de metri incearca sa obtina cat profit mai poate inainte de a pierde puterea. PDL jefuieste practic resursele minerale ale Romaniei, iar acest jaf va afecta dezvoltarea pe termen lung a tarii si toate generatiile care vor urma. Romania va fi un stat mult mai sarac, din moment ce resursele sale vor fi fostcedate unor companii obscure, in schimbul unor profituri private ale clientelei PDL.
 
Statul roman nu are, in acest moment, o strategie nationala privind valorificarea eficienta si protejarea resurselor minerale si naturale, care trebuie sa faca parte din strategia privind siguranta nationala!
 
Este absolut necesar un inventar al resurselor nationale, realizat de catre un institut independent, precum si o strategie clara de protejare a acestora si de valorificare eficienta a lor conform cu obiectivele "Foii de parcurs pentru o Europa eficienta din punct de vedere a utilizarii resurselor" si cu interesul national al Romaniei.
 
Ceea ce fac autoritatile in acest moment este un act iresponsabil. Sunt cedate resurse de o valoare extrem de mare, in totala lipsa de transparenta si la adapostul unor minciuni uriase. Presedintele Romaniei vorbeste despre revigorarea industriei extractive, uitand insa ca nu se vor revigora decat conturile companiilor straine care vor extrage si valorifica resursele romanesti.
 
Dezvoltarea durabila presupune sa ne folosim resursele in asa fel incat sa generam bunastare si pentru generatiile viitoare. Daca PDL vinde totul acum, dezvoltarea Romaniei este compromisa pentru cateva generatii!"