4 iulie 2022

Rozalina Lăpădatu: Un puseu de boală autoimună te poate omorî la fel ca infecţia cu SARS-COV2

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Bolile autoimune sunt boli cronice, iar pacienţii au nevoie de monitorizare medicală periodică conform cu recomandările medicilor curanţi. Din nefericire, pacienţii cu afecţiuni autoimune sunt nevoiţi iar să îşi anuleze programările medicale pentru că autorităţile au decis că doar pacienţii COVID pot beneficia cu prioritate de servicii medicale în următoarele 30 de zile!

Consecinţele acestor măsuri sunt suportate de către pacienţi cu boli autoimune şi familiile lor şi au ca efect agravarea stării de sănătate în multe cazuri ireversibilă, dizabilităţi permanente şi chiar decesul.

Timp 22 de luni au fost luate aceleaşi măsuri care limitează accesul pacienţilor care suferă de boli autoimune la servicii medicale, cu consecinţe dramatice asupra stării lor de sănătate. Este uimitoare indiferenţa cu care privesc autorităţile nevoile bolnavilor cronici şi lipsa aplicării unor politici de sănătate care să prevină blocarea sistemului medical la fiecare val nou de îmbolnăviri COVID.

Rugăm insistent autorităţile să analizeze cu responsabilitate aceste măsuri şi să identifice soluţii care să permită în continuare accesul pacienţilor cu afecţiuni autoimune la serviciile medicale de care au atât de multă nevoie.

Rozalina Lăpădatu
Preşedinte
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune – APAA