Publicat: 1 August, 2014 - 18:16
Share
De sambata pana luni...

Barierele pe podul de la Fetești - Cernavodă vor rămâne ridicate toată luna august, a precizat, vineri, ministrul Transporturilor, Ioan Rus. 

Din toamnă urmează să se găsească o soluție pentru fluidizarea traficului, pe de o parte, iar pe de altă parte resursa financiară care se obținea din taxa ce trebuia plătită la trecerea pe pod să se obțină în continuare, a mai spus acesta.

"În urma constatării situației de dimineață, când erau cozi infernale acolo, s-a luat măsura de a elibera zona de barieră, deci barieră deschisă continuu, până luni, la ora 13, astfel încât toate week-end-urile să fie libere. Am făcut o scurtă analiză privitor la traficul din timpul săptămânii, l-am informat și pe primul ministru, iar decizia din acest moment este că toată luna august se va sta cu barierele ridicate, astfel încât, în perioada sezonului estival, să nu mai fie cozi și deranjul care în mod real există, indiferent ce am fi făcut noi altceva", a spus Rus.
 
Șeful de la Transporturi a subliniat că taxa pe podul de la Fetești-Cernavodă a fost doar suspendată, urmând să se găsească soluții pentru reluarea acesteia, dar în condițiile unui trafic fluidizat.

"Până la sfârșitul lunii august va trebui să găsim o soluție care, pe de o parte, să fluidizeze traficul, iar pe de altă parte resursa financiară care se obținea din această taxă să existe, totuși. În acest moment, pentru luna august, aceasta este soluția pe care am considerat-o ca fiind una care să rezolve problema tuturor celor care își doresc ca pe perioada vacanței să meargă la mare", a precizat ministrul Ioan Rus.