28 septembrie 2021

Rusia a exportat cel mai mare volum de produse petroliere din istorie în Statele Unite, în luna mai

conducte petrol RUSIA
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Departamentul Energiei din SUA semnalează ca Rusia a livrat cel mai mare volum de petrol și produse petroliere vreodată statelor, în luna mai a acestui an.

Rusia, în luna mai, a revenit pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari furnizori de petrol și produse petroliere către Statele Unite , după ce a livrat 26.171 milioane de barili, ceea ce reprezintă o cifră record în întreaga istorie , potrivit datelor provenind de la Energy Information Administration al Departamentului SUA pentru Energie (EIA).
Indicatorul din luna mai a crescut cu 26,8% față de aprilie. Canada și-a păstrat primul loc , furnizând 125,725 milioane de barili de petrol și produse petroliere către Statele Unite. Locul al treilea a fost ocupat de Mexic , furnizând 22,556 milioane de barili SUA. Arabia Saudită a livrat 12,24 milioane de barili, ocupând locul patru.
Numai în ceea ce privește petrolul, Rusia a ocupat locul al treilea, după ce a furnizat SUA 8.598 milioane de barili (277 mii de barili pe zi), cifra care este de 1,6 ori mai mare decât în aprilie. În plus, acesta este volumul maxim din iunie 2011. Apoi Federația Rusă a furnizat SUA 10.047 milioane de barili de petrol. Primele două linii ale ratingului au fost ocupate de Canada și Mexic, Arabia Saudită a ocupat locul patru, după ce a furnizat 7.904 milioane de barili (104 mii de barili pe zi) către Statele Unite.

În general, importurile de petrol și produse petroliere în Statele Unite în luna mai au crescut cu 3,7% față de aprilie, la 8,569 milioane de barili pe zi, în timp ce exporturile au scăzut cu 9,2%, la 8,27 milioane de barili pe zi. În același timp, numai importurile de petrol în Statele Unite în luna de raportare au crescut cu 0,2%, la 5,828 milioane de barili pe zi, iar exporturile au scăzut cu 16,7%, până la 2,736 milioane de barili pe zi.

Ciprian Pop