31 ianuarie 2023

Rusia poate lovi Kievul cu rachete S-300 

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Rusia poate lovi Kievul cu rachete S-300

Potrivit lui Yuriy Ignat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene din cadrul Forțelor Armate Ucrainene, Federația Rusă poate lovi Kievul cu rachete S-300.

La urma urmei, anumite modificări ale acestor rachete, care pot fi lansate înspre Capitala Ucrainei, sunt în serviciu cu armata țării agresoare.  Yuriy Ignat , a declarat acest lucru în emisiunea teletonului național.

Potrivit acestuia, Rusia poate lovi din complexele situate pe teritoriul Federației Ruse, în apropierea granițelor de nord ale Ucrainei.

„Rachetele S-300 vin în diferite modificări, așa că o anumită modificare poate permite utilizarea lor chiar de pe teritoriul Rusiei”, a spus Ignat.

Potrivit lui Ignat, distanța până la Capitala Ucrainei permite utilizarea rachetelor S-300.

Amenințarea bombardării Ucrainei de către trupele ruse rămâne. Lansarea de rachete din Marea Caspică nu este exclusă . Yuriy Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a anunțat acest lucru în emisiunea teletonului.

Rachetele cu care Rusia a atacat Kievul pe 14 ianuarie au zburat, cel mai probabil, din direcția nordică pe o traiectorie balistică. Prin urmare, apărarea aeriană ucraineană nu le-a putut detecta și doborî la timp.

Foto: wikipedia
A consemnat Ciprian Pop