Publicat: 18 Septembrie, 2014 - 20:19
Share

Mai mulţi parlamentari ruşi au propus instituirea unei noi sărbători naţionale. Şi anume pe 7 octombrie, de ziua lui Vladimir Putin, în onoarea militarilor care au luptat pentru anexarea Crimeei, relatează Moscow Times.

Sărbătoarea ar urma să fie pe 7 octombrie, de ziua de naştere a preşedintelui Vladimir Putin, şi ar omagia rolul jucat de "oamenii politicoşi", militarii fără însemne care au ajutat la separarea Crimeei de Ucraina, înainte ca Rusia să o anexeze în martie.

 Moscova a negat iniţial prezenţa trupelor ruse în Crimeea, iar Putin a recunoscut public mobilizarea lor abia la 17 aprilie, la aproape o lună după ce a semnat legea privind anexarea peninsulei din Marea Neagră.

"Termenul «oameni politicoşi» a devenit un brand al armatei ruse, o nouă imagine a unei armate moderne", a declarat Viktor Vodolaţki, un parlamentar membru al partidului Rusia Unită al lui Putin. El a făcut această declaraţie într-o conferinţă de presă, miercuri, când a anunţat propunerea privind instituirea unei sărbători.