6 iulie 2022

Rusia se opune pașapoartelor de sănătate deoarece vaccinarea este și trebuie să rămână voluntară

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Într-o conferință de presă, Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, s-a pronunțat împotriva pașapoartelor de sănătate pe care Uniunea Europeană vrea să le impună: „Introducerea pașaportului de vaccinare în Uniunea Europeană ar pune în discuție principiul vaccinării voluntare” , a spus el marțea trecută șeful diplomației de la Moscova după întâlnirea sa cu ministrul de externe din Uzbekistan.
Declarația lui Lavrov vine după anunțul președintelui Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, de a impune un pașaport de vaccin.
„Aceasta este o idee care este încă în curs de dezvoltare. Potrivit colegilor noștri din Europa, aceasta creează o atitudine contradictorie în țările europene, iar acest proiect al birocrației de la Bruxelles este luat în serios. Mulți spun că acest proiect este contrar regulilor birocrației, deoarece țările Uniunii Europene au decis că vaccinarea este o chestiune voluntară „, a adăugat Lavrov.
„Aceasta înseamnă că oamenii vor fi obligați a se vaccina dacă vor să se mute, iar cetățenii  din Europa vor avea viziune Sibiu perspectivă slabă asupra vieții fără a se deplasa între țările Uniunii Europene”, a spus Lavrov.
Făcând ecou drepturilor rușilor, ministrul a spus că țara sa nu va intra în restricțiile care decurg din pandemie și și-a informat colegii din Uniunea Europeană că se bazează pe nediscriminarea rușilor ca urmare a pașaportului de sănătate.
Noile măsuri de control ridică numeroase întrebări și, desigur, numărul de „nedocumentați” se va înmulți, un stimulent adăugat motivelor expulzării imediate a imigranților ilegali, refugiaților și cetățenilor non-UE.
Va veni un moment în care europenii înșiși care își exercită dreptul de a nu fi vaccinați vor fi considerați „fără acte” și cetățeni de clasa a doua, lucru inadmisibil și pe care nu trebuie să-l lăsăm să se întâmple.
Departe de a fi fan Putin si a susține poziții rusești, personal consider că atitudinea Șefului diplomației de la Moscova este mai mult decât binevenită in contextul dat. Este imperios necesar să existe voci statale, oficiale care să spună un NU hotărât politicii discriminatorii a Bruxelles-ului.
Redactor Ciprian Pop