29 iunie 2022

„Rusia și China vor să schimbe ordinea mondială” susține generalul american Mark Millie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mark Millie a spus că riscul de conflict între marile puteri este în creștere.
Pe fondul dorinței Rusiei și Chinei de a schimba lumea, riscul unui conflict între marile puteri crește.

Și această probabilitate crește, nu scade. Acest lucru a fost declarat în fața absolvenților Academiei Militare a SUA de către președintele șefilor de stat major american, generalul Mark Millie , potrivit serviciului de presă al Pentagonului.

În prezent, două puteri mondiale, Rusia și China, care au un potențial militar semnificativ, intenționează să schimbe complet ordinea mondială actuală bazată pe reguli. Generalul consideră politica Rusiei si a Chinei drept „revansarda” și „revizionistă”.

Potrivit acestuia, Statele Unite intră într-o lume din ce în ce mai instabilă, care este probabil să aibă un conflict internațional serios între marile puteri.

Millie crede că războiul va continua să fie un act politic, o dorință de a impune voința politică inamicului prin violență. Cu toate acestea, dezvoltarea tehnologiei și a inteligenței artificiale este, probabil, să schimbe natura războiului.

„Veți lupta cu tancuri robotizate, nave și avioane. Am asistat la o revoluție a munițiilor mortale și de înaltă precizie. Ceea ce a fost cândva apanajul exclusiv al Forțelor Armate ale SUA este acum disponibil pentru majoritatea statelor care au banii și dorința de a le cumpăra,” a spus el.

Generalul a remarcat că pentru războaiele din viitor, soldații ar trebui să-și optimizeze abilitățile în lupta urbană, nu în zonele rurale. Acest lucru afectează aspecte de informații, arme, vehicule, logistică și camuflaj.

„Pe măsură ce intri în viitor, ai o viziune de a preveni războiul în primul rând, de a menține pacea prin forța armatei americane și prin exemplul valorilor noastre, depinde de voi astăzi”, le-a spus Millie tinerilor militari.

China a desfășurat exerciții militare la scară largă în apropierea Taiwanului folosind avioane. Marina și forțele aeriene chineze au luat parte la ele chiar in aceasta saptamana.

Preşedintele american Joe Biden şi liderul chinez Xi Jinping ar putea avea discuţii telefonice în săptămânile următoare.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto: mfa.gov.cn