Publicat: 3 Aprilie, 2020 - 20:45
Share

Cetățenii ruși rămași în străinătate,ca și străinii care doresc să părăsească Rusia, nu se vor mai putea întoarce acasă în curând.

 

Conform rapoartelor agențiilor de știri ruse, Rusia va suspenda toate zborurile internaționale - fără NICI O excepție - începând cu 4 aprilie, în încercarea de a opri răspândirea epidemiilor COVID-19.

Măsura va intra în vigoare la miezul nopții de sâmbătă, au declarat surse din principalii transportatori aerieni din țară.

Guvernul a închis toate zborurile internaționale regulate și charter la sfârșitul lunii martie din cauza coronavirusului, dar au fost făcute excepții pentru zborurile care repatriau cetățenii ruși, precum și avioanele cu încărcătură și ajutor umanitar.

Numărul de persoane permise în țară a fost limitat la 500 pe zi pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova - 200 pentru aeroporturile din alte orașe.

Rusia a introdus măsuri stricte pentru a stopa răspândirea coronavirusului, care a infectat deja peste 1.000.000 și a ucis peste 51.000 de oameni în întreaga lume.

Țara și-a închis anterior granițele terestre, a închis toate magazinele și întreprinderile neesențiale, punând oameni în Moscova și în majoritatea regiunilor în concediu plătit, care a fost doar prelungit până la sfârșitul lunii aprilie.

Până în prezent, au fost înregistrate 4.149 de cazuri de Covid-19  în Rusia, în mare parte la Moscova, 34 de persoane decedând.(eTN)

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: