Publicat: 13 Februarie, 2012 - 17:49
Share

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a făcut un apel la dialog şi a declarat că violenţele din Siria trebuia să ia sfârşit înaintea demarării unei misiuni de pace a Ligii Arabe.
 
Şeful diplomaţiei ruse a declarat că examinează o propunere a Ligii Arabe de trimitere a unei misiuni de menţinere a păcii în Siria, dar că vărsarea de sânge trebuie să se încheie înaintea trimiterii unei astfel de misiuni.
La finalul unei întâlniri cu omologul său din Emiratele Arabe Unite, astăzi, la Moscova, Lavrov a declarat că este de nevoie de o continuare a dialogului pentru a se găsi o soluţie paşnică pentru criza din Siria.

"Întreprindem eforturi comune în direcţia sprijinirii poporului sirian şi a aspiraţiilor sale şi speranţelor la o viaţă mai bună şi la o dezvoltare democratică, eforturi comune pentru a opri vărsarea de sânge", a afirmat Lavrov, adăugând: "Din acest motiv, este nevoie de un larg dialog intersirian şi cooperare pentru găsire a unei soluţii, ca şi de decizii care să fie în folosul tuturor sirienilor şi care să excludă amestecul din exterior".

Ieri, Liga Arabă a cerut Consiliului de Securitate ONU crearea unei forţe comune de menţinere a păcii în Siria şi a cerut statelor arabe încetarea contactelor diplomatice cu guvernul preşedintelui Bashar al-Assad.

Autor: Călin Angheluţă