Publicat: 16 Iunie, 2015 - 18:35
Share

Armata rusă va primi anul acesta peste 40 de rachete balistice intercontinentale, a anunțat președintele Vladimir Putin.

Liderul de Kremlin nu a precizat unde vor fi amplasate noile proiectile cu focoase nucleare, însă a spus că acestea pot penetra cele mai performante scuturi antirachetă din lume.

"Forţele nucleare vor fi suplimentate în acest an cu 40 de rachete balistice intercontinentale noi care vor putea străpunge orice sistem de apărare antirachetă, chiar şi pe cele mai sofisticate din punct de vedere tehnic", a declarat preşedintele rus în cadrul ceremoniei de deschidere a forumului internaţional de tehnică militară, relatează Tass.

Vladimir Puțin şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că industria de apărare va reuşi să respecte misiunea de a mări cota de echipament modern care să fie pus la dispoziţia forţelor armate ruse la 70-100 la sută până în 2020. 

"Daţi-mi voie să vă reamintesc că implementarea programului de stat înseamnă creşterea proporţiei de armament de ultimă generaţie al forţelor armate la 70 la sută şi în unele cazuri la 100 la sută până în 2020. Acesta este un parametru impresionant, într-adevăr", a declarat Putin.